Provozní doba: Po-Pá 8 - 15 hod   Infolinka: 777 283 009   E-mail: info(a)esel.cz   Adresa: Kutnohorská 678, 281 63 Kostelec nad Č. lesy

Zpětné volání
 
Rychlá objednávka ZBOŽÍ nebo SLUŽBY

Provozní doba: Po - Pá 8 - 15 hod
Infolinka: 777 283 009
E-mail: info(a)esel.cz
Adresa: Kutnohorská 678
281 63, Kostelec nad Č. lesy

Do sekce Napsali o nás / nám přidán nový příspěvek
I my se rádi chlubíme a proto bychom se chtěli s vámi podělit o dopis (email), který k nám dorazil. Všechny dopisy naleznete na stránce http://estech.esel.cz/napsali

Do sekce Napsali o nás / nám přidán nový příspěvek
I my se rádi chlubíme a proto bychom se chtěli s vámi podělit o dopis (email), který k nám dorazil. Všechny dopisy naleznete na stránce http://estech.esel.cz/napsali

Do sekce Napsali o nás / nám přidán nový příspěvek
I my se rádi chlubíme a proto bychom se chtěli s vámi podělit o dopis (email), který k nám dorazil. Všechny dopisy naleznete na stránce http://estech.esel.cz/napsali

Do sekce Napsali o nás / nám přidán nový příspěvek
I my se rádi chlubíme a proto bychom se chtěli s vámi podělit o dopis (email), který k nám dorazil. Všechny dopisy naleznete na stránce http://estech.esel.cz/napsali

Do sekce Napsali o nás / nám přidán nový příspěvek
I my se rádi chlubíme a proto bychom se chtěli s vámi podělit o dopis (email), který k nám dorazil. Všechny dopisy naleznete na stránce http://estech.esel.cz/napsali

archiv aktualit »


Tepelné čerpadlo HPSU hitemp - vysokoteplotní


Jedinečné německé tepelné čerpadlo s japonskou technologií se dvěmi invertorovými kompresory pro dosažení vysoké teploty vody až 80°C a s nejvyšší účinností na trhu pro topnou vodu od 45°C!

• unikátní řešení na trhu – splitový systém tvořený venkovní a vnitřní jednotkou o výkonech 11, 14 a 16 kW na 230 nebo 400 V
• topná voda až 80 °C, TUV až na 75 °C – nejvyšší topný faktor
• optimální COP i při vysokých průtokových teplotách
• dva inverterové kompresory v kaskádě!
• konstantní výkon až do -20 °C, vytápí až do -25 °C
• perfektní pro rekonstrukce – zachování stávajících radiátorů
• oběhové čerpadlo s plynulou regulací
• dvojitá INVERTER technologie 

Proč je vysokoteplotní tepelné čerpadlo ROTEX tak jedinečné? Protože má dva invertorové kompresory v jednom tepelném čerpadle! Tyto dva kompresory pracují v kaskádě a díky tomu jsou schopny ohřát vodu až na 80°C. A pokud budete chtít ohřívat celoročně topnou vodu na teplotu 45°C a vyšší, tyto dva kompresory dohromady budou mít dokonce nižší spotřebu energie, než jeden kompresor v klasických tepelných čerpadlech vzduch-voda. To dělá z vysokoteplotního tepelného čerpadla ROTEX nejúspornější a nejefektivnější tepelné čerpadlo pro radiátory na trhu.

Problém u klasických tepelných čerpadel vzduch-voda nastává tehdy, pokud při nízké venkovní teplotě potřebujeme ohřát vodu do radiátorů na teplotu 45°C a vyšší. Řada tepelných čerpadel sice umí vyrábět topnou vodu až 65°C, nicméně jediný kompresor, který v systému je, se velice „nadře", a to se projeví rychle narůstajícím příkonem kompresoru. Výrazně tak klesá efektivita zařízení (tepelné čerpadlo má nízký topný faktor, nízkou účinnost). V praxi dochází k tomu, že systém zdaleka nespoří tolik energie, jak by uživatel předpokládal. Tyto systémy jsou perfektní pro podlahové vytápění, nikoli pro radiátory.

Společnost ROTEX společně se svojí mateřskou společností DAIKIN se zaměřila ve svém vývoji na zařízení, které bude mít špičkovou účinnost právě při vyšších teplotách a zároveň bude cenově dostupné. Původní vývoj tepelných čerpadel na chladivo CO2, které je také vhodné pro vysoké teploty topné vody, nakonec nahradila vývojem systému se dvěma kompresory v kaskádě. Důvodem byla nižší účinnost systému s CO2 a vyšší výrobní náklady.

 

Jak celý systém funguje
První kompresor odebírá energii z venkovního vzduchu (který má i -25°C) pomocí teplonosné látky (chladiva R410A) a kompresí (stlačením) ji zahřívá na +20 až +30°C. Druhý kompresor odebírá energii z tohoto prvního chladivového okruhu a kompresí zahřívá svoji teplonosnou látku (chladivo R134a) až na 85°C. Můžeme tak získat topnou vodu až o teplotě 80°C. Oba kompresory pracují ve svých ideálních podmínkách, první jako by vyráběl vodu pro podlahové vytápění, druhý pak pracuje absolutně nezávisle na venkovní teplotě, tedy s konstantní účinností jako tepelné čerpadlo Země - Voda, Voda - voda. Tyto dva kompresory v kaskádě společně odebírají méně energie při požadovaném výkonu, než systém s jedním kompresorem, který vyrábí topnou vodu 45°C a vyšší (a to až o 30%!). Tato dvoukompresorová technologie dokonce dodává konstantní množství energie (konstantní výkon) až do venkovní teploty -20°C (velikost 011). Není tedy zapotřebí záložní elektrický ohřev.

Chování tepelného čerpadla během celého topného období lze nejlépe charakterizovat celosezónním topným faktorem SCOP. Je to poměr vydané energie tepelným čerpadlem ku spotřebované elektrické energii na jeho provoz za celou topnou sezónu. SCOP nám popisuje skutečnou úspornost provozu během roku. Na rozdíl od topného faktoru COP, který charakterizuje chod TČ pouze při nominálních podmínkách (např. A2/W35 - venkovní teplota vzduchu 2°C, teplota výstupní vody 35°C) má SCOP mnohem větší vypovídající hodnotu. Vysokoteplotní tepelné čerpadlo ROTEX hitemp  o velikosti 11kW má např. pro dům s tepelnou ztrátou 10kW v lokalitě Praha Libuš, kde se vytápí radiátory s topnou vodou 50°C, celosezónní topný faktor SCOP 3,0. Neboli tepelné čerpadlo odebere za celé topné období 3x více energie z okolního vzduchu, než samo spotřebuje. Tepelným čerpadlem v tomto případě protopíme 3x méně v porovnání s elektrokotlem. V porovnání s plynovým kotlem pak ušetříme 30 - 50% ročních nákladů na vytápění.

 

Vysokoteplotní tepelné čerpadlo jako náhrada za starý elektrokotel
Ve starších objektech, kde se vytápí elektrickým vytápěním, bývá roční účet za vytápění 50 000 - 80 000,- Kč. Zároveň se používají radiátory s teplotou topné vody min. 50°C a vyšší. Pokud nahradíme uvedený zdroj vysokoteplotním tepelným čerpadlem, pak nemusíme nahrazovat radiátory za nízkoteplotní a rázem docílíme úspory 60-70%. Tedy roční účet za energii klesne o 35 000 -  50 000,- Kč. Investice do vysokoteplotního čerpadla včetně montáže a DPH se pohybuje kolem 300 000,- Kč. Návratnost Vaší investice (pokud uvažujeme konstantní cenu energie) bez dotace je 6-8 let! Vzhledem ke stále rostoucím cenám energie je reálná návratnost do 5ti let. Vše bez nákladné rekonstrukce, pouze náhradou starého kotle za nové vysokoteplotní tepelné čerpadlo.

  

Vysokoteplotní tepelné čerpadlo jako výměna za starý plynový kotel
Pokud vytápíte starým plynovým kotlem z doby nejrozsáhlejší plynofikace před 15ti lety, je čas uvažovat o náhradě. Pokud jako náhradu použijete vysokoteplotní tepelné čerpadlo ROTEX, pak dosáhnete nejen 30-50% úspory ve vytápění, ale také získáte levnější tarif elektrické energie pro tepelné čerpadlo, který využijete na vaření, svícení, praní a ostatní el. spotřebiče. Díky tomuto levnějšímu tarifu Vám klesne účet za tyto elektrické spotřebiče o dalších 30-50% (v závislosti na stávajícím tarifu).

Pokud starým plynovým kotlem protopíte ročně 40 000,- Kč, pak díky vysokoteplotnímu tepelnému čerpadlu ROTEX uspoříte až 20 000,- Kč. Dalších cca 10 000,- Kč ušetříte na ostatních spotřebičích elektrické energie právě díky levnému tarifu. Návratnost Vaší investice (pokud uvažujeme konstantní cenu energie) je pak kolem 10ti let. Vzhledem k tomu, že ceny energií budou i nadále růst, reálná návratnost se bude pohybovat kolem 7 let.

 

Životnost a záruka na vysokoteplotní tepelné čerpadlo ROTEX 
Německá společnost ROTEX je špičkou ve svém oboru a vyrábí pouze produkty v té nejvyšší kvalitě. Všechny komponenty tepelného čerpadla jsou navrhovány s minimální životností 15 let. Cílem společnosti ROTEX je Vám poskytnout dostatečně dlouhou záruční dobu tak, aby v ideálním případě se Vám Vaše investice do vysokoteplotního tepelného čerpadla ROTEX vrátila ještě během záruční doby. Proto poskytujeme prodlouženou záruční dobu na celé zařízení 5 let. V případě náhrady za elektrokotel se Vám opravdu Vaše investice během záruční doby vrátí!

 

    Cena  od 307.999 Kč vč. 10% DPH. Cena obsahuje vnitřní jednotku 16 kW a venkovní jednotku 16 kW. Kompletní ceník ke stažení zde.

    Tepelné čerpadlo ROTEX HPSU hitemp dodáváme ve výkonnostních variantách 11 kW, 14 kW a 16 kW. Solární systém a zásobník TUV není v ceně tepelného čerpadla. Nutno zakoupit zvlášť.

    Pokud máte o toto Tepelné čerpadlo zájem vyplňte prosím POPTÁVKOVÝ FORMULÁŘ

    Prospekt ROTEX HPSU

    Technická data zařízení Hitemp

    Výkonové křivky a COP -typ 011, typ 014, typ 016, Porovnání účinnosti

    Návod k obsluze

    Schémata zapojení 

 

    Čtěte dále:  Solaris

  


copyright © esel – 2008